Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Με τον τίτλο «Techonomy: Time for Synergies!» θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, το Συνέδριο InfoCom World 2014.

http://www.info-com.gr/


        16th Infocom World 2014

  • Techonomy: Time for Synergies!


    Με τον τίτλο «Techonomy: Time for Synergies!» θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, το Συνέδριο InfoCom World 2014.
    Το φετινό συνέδριο υλοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογικές, στρατηγικές και επιχειρηματικές συνέργειες, οι οποίες αποτελούν, πλέον, βασικό μοχλό της ανάπτυξης.
    Το InfoCom World αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση σχετικά με ψηφιακές τεχνολογίες στη ΝΑ Ευρώπη, προσελκύοντας περισσότερους από 3.500 συνέδρους. Καταγράφει και αποτυπώνει με επιτυχία, επί πολλά χρόνια, την πορεία αλλά και τη σύγκλιση στις αγορές Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών & Media.
    Φέτος, θα δώσει την ευκαιρία σε συνέδρους και ομιλητές να συμμετάσχουν σε έναν διαδραστικό διάλογο για το μέλλον των συγκεκριμένων αγορών, με κοινό παρονομαστή την «τεχνο-οικονομία», η οποία ουσιαστικά επιβάλλει συνέργειες σε όλους τους τομείς. Ποιες όμως είναι οι πιθανές συνέργειες; Ποιες οι win-win προσεγγίσεις, οι ευκαιρίες αλλά και τα προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν; Πως μπορούν να «συνεργαστούν» αποτελεσματικά, διαφορετικοί άνθρωποι, εταιρείες, κουλτούρες και τεχνολογίες;
    Δυστυχώς, αυτά τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά, αλλά πραγματικά, καθώς η Ευρώπη –η οποία βρισκόταν στην αιχμή της τεχνολογίας στο χώρο των Τηλεπικοινωνιών επί χρόνια, έχοντας εφεύρει το GSM- χάνει πλέον έδαφος σε σχέση με τους κύριους ανταγωνιστές της: οι αμερικανικές εταιρίες βρίσκονται ήδη στην κορυφή, τόσο από πλευράς έρευνας όσο και από πλευράς πωλήσεων, ενώ οι ευρωπαϊκές –λόγω κακών χειρισμών και αποφάσεων σε θέματα σχετικά με το ρυθμιστικό και το νομοθετικό πλαίσιο- κινδυνεύουν να απωλέσουν ακόμα και τη δεύτερη θέση στην οποία έχουν περιοριστεί, καθώς οι Ασιάτες επελαύνουν, εστιάζοντας στην τεχνολογία 5G.
    Η παγκόσμια ύφεση λειτούργησε καταλυτικά τα τελευταία χρόνια και επιτάχυνε τις συνέργειες, σχεδόν σε όλο το φάσμα των υλοποιήσεων τεχνολογίας και όχι μόνο… Τα τεχνολογικά οικοσυστήματα, αλληλεπιδρούν μέσω των συνεργειών και παράγουν ενδιάμεσα προϊόντα, νέες ανάγκες και νέα οικοσυστήματα. Η Techonomy είναι εδώ!
    Ειδικά στο ελληνικό οικονομικό περιβάλλον, είναι σχεδόν αυταπόδεικτο ότι οι συνέργειες αποτελούν τον μονόδρομο, που ίσως τελικά, έπειτα από επίπονη προσπάθεια, να οδηγήσει και πάλι στην ανάπτυξη.
    Η ανάλυση των παραγόντων και η παρουσίαση των νέων προοπτικών ως αποτέλεσμα των συνεργειών σε όλους τους τομείς, είναι το αντικείμενο του 16ου Συνεδρίου InfoCom World, το οποίο θα διεξαχθεί την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 στο Divani Caravel και έχει τις εξής βασικές ενότητες:
    Performers & Transformers
    Στη διαδικασία παραγωγής και αξιοποίησης τεχνολογιών υπάρχουν τόσο οι Performers όσο και οι Transformers.
    Performers είναι όσοι γνωρίζουν καλά πώς να φέρουν τις τεχνολογίες στο επίπεδο του καταναλωτή, δημιουργώντας το μέγιστο δυνατό βαθμό αποδοχής και συμβάλλοντας στη δημιουργία της κρίσιμης μάζας. Transformers, είναι όσοι τις εξελίσσουν και τις μεταλλάσουν σε νέες εφαρμογές, ενσωματώνοντας υπάρχοντα ή νέα τεχνολογικά στοιχεία.
    Οι ρόλοι δεν είναι σταθεροί και πάντα διακριτοί, αλλά υπαγορεύονται από τις αναγκαιότητες και το timing για κάθε ιδέα, τεχνολογία και υλοποίηση. Στην ενότητα αυτή, θα ανακαλύψουμε την αλληλεπίδραση αυτών των δύο συστατικών, μέσα από την τεχνολογική καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, και τις επιπτώσεις τους στην αγορά.
    EnterpriseSolutionsandBusinessRevolution
    Οι Τηλεπικοινωνίες και η Πληροφορική, είναι πλέον οι θεμέλιοι λίθοι όλων των επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από το αντικείμενο στο οποίο δραστηριοποιούνται, από την επιχειρησιακή τους λειτουργία, την παραγωγική διαδικασία και τη διαχείριση πόρων, ως την προώθηση και τη διάθεση των προϊόντων.
    Οι πάροχοι ΤΠΕ από το επίπεδο δημιουργίας του περιβάλλοντος προγραμματισμού, της πλατφόρμας λειτουργίας και του User Interface, ως το σημείο της τελικής προσαρμογής στις ανάγκες των πελατών, θα είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της ενότητας.
    Σκοπός είναι να παρουσιαστούν οι τάσεις στο CRM, το ERP, το Enterprise Mobility και στα εργαλεία επικοινωνίας. Οι περισσότερες λύσεις φιλοξενούνται πλέον στο cloud, απαλλάσσοντας τις επιχειρήσεις από βαρύ κόστος CapEx. Κύριο ζητούμενο είναι η διαλειτουργικότητα των συστημάτων, ώστε, οι επιχειρήσεις να διαχειρίζονται τις λειτουργίες τους σε πραγματικό χρόνο, διατηρώντας παράλληλα στο ακέραιο τη δυνατότητα προσαρμογής και εξέλιξης.
    Digital Reality: Mind the Gap!
    Παρά την ενθουσιώδη υποδοχή και υιοθέτηση των τεχνολογιών ΤΠΕ σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, εξακολουθεί να παρατηρείται μία αναντιστοιχία μεταξύ της πραγματικής οικονομίας και της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας.
    Αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω της επιβάρυνσης των νέων επιχειρήσεων με δυσανάλογες υποχρεώσεις, λόγω της δυσκολίας ανεύρεσης χρηματοδότησης, ή απλά λόγω του ανώριμου, ακόμα, επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας. Σ’ αυτή την ενότητα θα μελετήσουμε σε βάθος την ψηφιακή πραγματικότητα και θα αναζητήσουμε τις βέλτιστες πρακτικές που οδηγούν στην επιτυχία.
    CEO Summit: Keep Calm and Converge!
    Στην καταληκτική ενότητα, στελέχη της αγοράς Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής θα εκφράσουν την άποψή τους και θα περιγράψουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό περιβάλλον, στο οποίο η σύγκλιση ομοειδών αλλά πολλές φορές και ετερόκλητων συστατικών, παράγει νέες ευκαιρίες, νέα προϊόντα και νέες προοπτικές!
    Ποιες είναι οι επιλογές που έχουν οι ηγέτες της αγοράς; Ποιες είναι ο προκλήσεις, οι επιλογές και τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν;
    Οι ίδιοι οι ηγέτες των επιχειρήσεων Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Media συζητούν για τις εξελίξεις και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην αγορά.

    ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
    OmniTV: TV and Internet. Lights, Camera, Interaction!
    Ποιο είναι το μέλλον της τηλεόρασης;  Ποια είναι τα προβλήματα και οι προσκλήσεις; Υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες; Που συναντιέται η ψηφιακή TV με το Internet; Τι θα προκύψει από αυτή τη συνάντηση; Τι σημαίνουν όλα αυτά για τη διαφήμιση;
    ChangeMakers: InnovationistheKey
    Στο Startup & Innovation Summit η Ελλάδα της έμπνευσης και της Δημιουργικής Επιχειρηματικότητας, προσπαθεί, καινοτομεί, αγωνίζεται και αναζητά τις λύσεις, τη δικτύωση και τη χρηματοδότηση για να κάνει τα τεχνολογικά της όνειρα πραγματικότητα.
    The Mobile, Cloud and Social Company
    Ποια είναι τα «εργαλεία» επιβίωσης και ποια τα accelerators για τις Ελληνικές επιχειρήσεις; Τι δυνατότητες προσφέρουν; Πως τα χρησιμοποιούμε; Ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές, τα case studies και οι συνταγές της επιτυχίας;

    ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
    Στο πλαίσιο του 16ου InfoCom World θα λειτουργήσουν η έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και το infocom.forum με αντικειμενικό σκοπό τη δικτύωση μεταξύ των εταιρειών του χώρου και των συνέδρων. Νέα εργαλεία, νέες προσεγγίσεις, νέες μεθοδεύσεις λειτουργούν ως lead generators!

    INFOCOM ACADEMY
    Παράλληλα με το συνέδριο InfoCom World οι σύνεδροι θα μπορούν να παρακολουθήσουν εξαιρετικά workshops από καταξιωμένους εισηγητές που θα τους βοηθήσουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους αναφορικά με τη στρατηγική, τις εξελίξεις, τα προϊόντα και τις τεχνολογίες που θια παρουσιαστούν στο συνέδριο.

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ INFOCOM WORLD
    *Το InfoCom World αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση σχετικά με ψηφιακές τεχνολογίες στη ΝΑ Ευρώπη, προσελκύοντας περισσότερους από 3.500 συνέδρους. Καταγράφει και αποτυπώνει με επιτυχία επί πολλά χρόνια την πορεία, αλλά και τη σύγκλιση στις αγορές Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών & Media. Φέτος θα δώσει την ευκαιρία σε συνέδρους και ομιλητές να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό διάλογο για το μέλλον των συγκεκριμένων αγορών, με κοινό παρονομαστή την «τεχνο-οικονομία», η οποία ουσιαστικά επιβάλλει τις συνέργειες σε όλους αυτούς τους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου