Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το παρασκήνιο της διακοπής της ΕΡΤ από τον Hotbird

Όπως αναφέρει το digitaltvinfo.gr απίστευτα είναι τα όσα γίνονται από την κυβέρνηση για να μην φθάσει το σήμα της ΕΡΤ εκτός συνόρων. Όπως αποκαλύφθηκε ο Ισραηλινός πρέσβης ζήτησε από τη δορυφορική πάροχο RRsat που αναμετέδιδε το σήμα της NET για λογαριασμό της EBU, μέσω της συχνότητας της στον Hotbird, να ρίξει το σήμα επικαλούμενος «συμφωνία με την EBU».
Ρωτήσαμε τεχνικούς της ΕΡΤ για αυτή την υπόθεση σήμερα στο ραδιομέγαρο και μάθαμε πως όντως πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των στελεχών της EBU και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο τελευταίος είπε στην ένωση ραδιοτηλεοπτικών σταθμών πως τη Δευτέρα θα υπάρξει λύση για την ΕΡΤ. Τα στελέχη της EBU συμφώνησαν να περιμένουν ως αύριο.
Για το θέμα της παύσης του σήματος από το δορυφόρο, έγραψε ο Πάνος Χαρίτος στην ιστοσελίδα του panosharitos.com. Με τίτλο "Ο Στουρνάρας ζήτησε να πέσει το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ", έγραψε πως ο Έλληνας πρέσβης στο Τελ Αβίβ επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RRSAT και ενημέρωσε ότι, κατόπιν οδηγιών που έχει από την Αθήνα θα πρέπει να σταματήσουν την αναμετάδοση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ από το δίκτυο μετάδοσης τους. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί διότι η RRSAT έχει λάβει εντολή από την EBU να μην διακόψει σε καμία περίπτωση το σήμα της ΕΡΤ.Η απάντηση που έλαβε από τον έλληνα διπλωμάτη ήταν πως η εταιρεία ERT S.A. δεν υφίσταται και πως επίσημα ο έλεγχός της έχει περιέλθει στο υπουργείο των Οικονομικών της Ελλάδας το οποίο και ζητά την παύση της μετάδοσης»!
Αργά τη νύχτα χθες η EBU αρνήθηκε κατηγορηματικά στη συμμετοχή της στην υπόθεση διακοπής του σήματος από τον Hotbird, σύμφωνα με ανάρτηση στο επίσημο site στο δίκτυο του Twitter. Επίσης ανέφερε ότι σήμερα το πρωί θα εκδοθεί μία δήλωση για τα θέματα που έχουν προκύψει. © Κώστας Παπαζαχαρίου (17/06/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου