Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η SES υποστηρίζει την ανάπτυξη των δικτύων 5G στην Ευρώπη

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου GSMA Mobile World Congress η SES ανακοίνωσε την πλήρη της δέσμευση στην ταχεία ανάπτυξη της πέμπτης γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας, τα ονομαζόμενα 5G. Ως ιδρυτικό μέλος του 5G-PPP (Public Private Partnership...
ή ΣΔΙΤ), η SES έλαβε μέρος ενεργά στη σύνταξη της λευκής βίβλου του 5G-PPP, που έχει τίτλο «5G Empowering Vertical Industries». Η λευκή βίβλος παρουσιάζει τα δίκτυα 5G ως βασικό καταλύτη για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, κυρίως της αυτοκινητοβιομηχανίας, των μεταφορών, της υγείας, της ενέργειας, της μεταποίησης και των τομέων των μίντια και της ψυχαγωγίας.
Η SES προωθεί ενεργά τους δορυφόρους ως βασικό δομικό στοιχείο για μία παγκόσμια, επικερδή και ανοιχτή σε όλους ανάπτυξη των δικτύων 5G. Για να αντιμετωπιστεί η τεράστια αύξηση της ζήτησης των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων του 5G, είναι απαραίτητος ο συνδυασμός επίγειων και δορυφορικών ασύρματων τεχνολογιών. Οι δορυφόροι παίζουν ένα βασικό ρόλο στην απρόσκοπτη επέκταση των υπηρεσιών 5G, παρέχοντας συνδεσιμότητα στη θάλασσα, στον αέρα και σε απομακρυσμένες περιοχές.
«Το 5G πρέπει να είναι μία απρόσκοπτη ενσωμάτωση διάφορων δικτυακών τεχνολογιών», δήλωσε ο Karim Michel Sabbagh, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SES. «Καμία τεχνολογία μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των δεδομένων, που αντιμετωπίζουν τα δίκτυα. Μόνο ένας έξυπνος συνδυασμός υποδομών θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση. Χάρη στον συνδυασμό των γεωστατικών μας δορυφόρων και των δορυφόρων μέσης τροχιάς O3b, που παρέχουν ευρεία κάλυψη με χαμηλή καθυστέρηση, η SES μπορεί να προσφέρει υψηλό bandwidth στους χρήστες. Αυτό θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τα δίκτυα 5G».






Γράφει ο/η: Κώστας Παπαζαχαρίου
 http://satleo.gr/news/8375-%CE%B7-ses-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CF%89%CE%BD-5g-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου