Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

H DT και η Inmarsat λανσάρουν δορυφορικό/LTE internet για αεροπλάνα!!!

Πατήστε για να δείτε την εικόνα

H DT και η Inmarsat λανσάρουν δορυφορικό/LTE internet για αεροπλάνα 

 Η γερμανική Deutsche Telekom (DT) και η βρετανική Inmarsat συνεργάστηκαν για να προσφέρουν υπηρεσίες internet υψηλής ταχύτητας σε πτήσεις της Ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας. Το European Aviation Network θα συνδυάζει δορυφορική συνδεσιμότητα από την S-band ενός νέου δορυφόρου της Inmarsat με ένα δίκτυο εδάφους LTE που αναπτύσσει και διαχειρίζεται η Deutsche Telekom, για να προσφέρουν στους επιβάτες μία εμπειρία πελάτη παρόμοια με την άνεση της υψηλής ταχύτητας στο σπίτι, όπως υποστηρίζουν οι δύο συνεργάτες.

Η Lufthansa θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που θα χρησιμοποιήσει το υβριδικό σύστημα, στις αρχές του καλοκαιριού του 2016. Η γερμανική εταιρεία θα λανσάρει αρχικά μία δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία στις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων στην Ευρώπη, βασισμένη στην τεχνολογία που παρέχει η Inmarsat. Με βάση αυτή τη σχέση, η Lufthansa θα ξεκινήσει το πρώτο δοκιμαστικό πρόγραμμα σε πτήση της νέας δορυφορικής/LTE υπηρεσίας, από το 2017 και μετά.

Το European Aviation Network θα αποτελείται από ένα νέο δορυφόρο της Inmarsat που θα λειτουργεί στην S-band και θα προσφέρει πανευρωπαϊκή κάλυψη από πολλαπλές δέσμες. Ο δορυφόρος είναι σχεδιασμένος ειδικά για να προσφέρει mobile δορυφορικές υπηρεσίες (MSS) σε εμπορικές και επιχειρηματικές αεροπορικές πτήσεις στους πυκνούς ευρωπαϊκούς αεροδιαδρόμους, εκμεταλλευόμενος το φάσμα των 30 MHz (2X15 MHz) της S-band, που έχει χορηγηθεί στην Inmarsat στα 28 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα συνδυαστεί στο έδαφος με ένα νέο πανευρωπαϊκό mobile ευρυζωνικό δίκτυο που θα περιλαμβάνει περίπου 300 κέντρα εκπομπής LTE, το οποίο θα κατασκευάσει και θα διαχειρίζεται η Deutsche Telekom. Τα κέντρα εκπομπής LTE θα έχουν εμβέλεια πάνω από 80 χιλιόμετρα (ενώ τα συμβατικά κέντρα LTE έχουν εμβέλεια 10 χιλιομέτρων ή και λιγότερο) και θα μπορούν να μεταδίδουν δεδομένα στο επιχειρησιακό υψόμετρο των επιβατικών αεροπλάνων.

Όταν το αεροσκάφος θα φτάνει στα 10.000 πόδια, το επίγειο δίκτυο της Deutsche Telekom θα συνδυάζεται με την δορυφορική συνδεσιμότητα. Η εναλλαγή ανάμεσα στο δορυφορικό και στο επίγειο δίκτυο θα γίνεται αυτόματα από τα συστήματα της καμπίνας, χωρίς αισθητή διακοπή της υπηρεσίας που παρέχεται στο αεροσκάφος, σύμφωνα με τους δύο συνεργάτες.

http://www.broadbandtvnews.com/2015/09/21/deutsche-telekom-and-inmarsat-to-launch-ltesatellite-internet-for-aeroplanes/
 ΠΗΓΗ:http://www.digitaltvinfo.gr/news/news/item/15532-h-dt-kai-i-inmarsat-lansaroun-doryforiko-lte-internet-gia-aeroplana?utm_source=newsletter_138&utm_medium=email&utm_campaign=fox-life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου