Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗ

Τα συστήματα πυρανίχνευσης μπορούν να προλάβουν μία πυρκαγιά, μέσω των ανιχνευτών θερμοκρασίας, καπνού και υγραερίου, και θεωρούνται κατά μία έννοια απαραίτητα σε κάθε οικιακό ή επαγγελματικό χώρο.
Οι περισσότεροι επαγγελματικοί χώροι, είτε λόγω μεγάλης έκτασης (εργοστάσια, αποθήκες κλπ) είτε λόγω επαφής με πολλούς ανθρώπους (νοσοκομεία, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, μεγάλες επιχειρήσεις κλπ) υποχρεούνται για λόγους ασφαλείας να διαθέτουν σύστημα πυρασφάλειας.
Ένα σύστημα πυρανίχνευσης προστατεύει τόσο την περιουσία μας όσο και την σωματική μας ακεραιότητα. Ειδικά στο σπίτι, μπορούμε να τοποθετήσουμε σύστημα πυρανίχνευσης στην κουζίνα, στο λεβητοστάσιο και στο χώρο που βρίσκεται το τζάκι, έτσι ώστε σε περίπτωση κινδύνου να ενεργοποιηθεί η σειρήνα και να αντιληφθούμε άμεσα τη φωτιά.
Όπως και με τα συστήματα συναγερμού, η πυρανίχνευση μπορεί να συνδέεται με ένα κέντρο λήψης σημάτων, το οποίο θα λάβει το σήμα και θα ειδοποιήσει αμέσως την Πυροσβεστική, ή ακόμη με μηχανισμό αυτόματης κατάσβεσης, ο οποίος θα εξουδετερώσει τη φωτιά πριν καν το αντιληφθούμε.
Τα συστήματα της πυρανίχνευσης αποτελούνται από:
  • Τον κεντρικό πίνακα πυρανίχνευσης
  • Τους πυρανιχνευτές
  • Τις σειρήνες
  • Τα μπουτόν αναγγελίας φωτιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου