Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Όπως αναφέρει η digea.gr 3 Σεπτεμβρίου 1960: το πρώτο τηλεοπτικό σήμα στην Ελλάδα εκπέμπεται μέσω του «Χορτιάτη», 14 Δεκεμβρίου 2012: ο Χορτιάτης εκπέμπει μόνο ψηφιακά!
52 ολόκληρα χρόνια μετά εκπομπή του πρώτου τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα, το κέντρο του Χορτιάτη σταματά οριστικά να εκπέμπει αναλογικά. Η στιγμή θεωρείται ιστορική για την ελληνική τηλεόραση καθώς ο «Χορτιάτης» ήταν το κέντρο από όπου ξεκίνησε η τηλεόραση στη χώρα μας.
Πώς «γεννήθηκε» η τηλεόραση στην Ελλάδα;
Ήταν 3 Σεπτεμβρίου 1960 όταν συστήθηκε η τηλεόραση στους Έλληνες. Την χρονιά εκείνη η 25η Έκθεση της Θεσσαλονίκης συνέπιπτε με την 10η επέτειο της ΔΕΗ και ο τότε προϊστάμενος του τμήματος γενικής διαφώτισης της υπηρεσίας δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ (Μάνος Ιατρίδης) που είχε την ευθύνη της οργάνωσης και λειτουργίας του περιπτέρου της επιχείρησης είχε την έμπνευση να προτείνει την εγκατάσταση και λειτουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού εμβέλειας 20-30 χμ.
Για την λειτουργία του χρησιμοποιήθηκαν δανεικά μηχανήματα από μεγάλη εταιρία του εξωτερικού ενώ οι τεχνικοί που θα τον λειτουργούσαν πέρασαν από ταχύρρυθμη εντατική εκπαίδευση. Ο πρώτος πομπός στήθηκε στο πατάρι του περιπτέρου της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου